Nya Coronaregler stallet

01 NOV 2020 22:36
  • Uppdaterad: 01 NOV 2020 22:36

Tillfälliga regler för stallet

Välkommen du som ska rida eller vill sköta om hästen i boxen.

På grund av det rådande läget kring Covid-19 så är stallet stängt för besökande.

Barn/ungdomar får ha 1 person med sig.

Vuxna som ska rida ska komma utan sällskap.

Om du vill sköta din sköthäst kan du vara i stallet. Var framförallt hos hästen i boxen. Undvik trängsel genom att lämna boxen när ryttaren kommer för att göra i ordning inför lektion. Vi hjälps åt att hålla avstånd.

Tänk på att;

• Undvika möten genom att använda utgången för hästarna från stalltorget när det är fritt där.
  • Stalltorget blir en passage för att titta på skärmen vilken häst man ska rida. Gå sedan vidare till stallet.
  • Håll avstånd när ni ska skölja av bettet efter lektion. Vänta hellre och borsta lite extra på hästen för att undvika att ridgruppen samlas vid stalltorget.
  • Använd handskar så långt det är möjligt.
  • Använd handsprit. Gärna fler gånger under tiden i stallet.

Du som besöker Ågesta.

Här finns tips till dig!

Vill du besöka cafét? I cafélokalen har vi ett max på 30 personer. Välkommen in om det finns plats.

Vill du besöka ridsportbutiken? Vi kan ta emot max 10 personer i butiken. Titta gärna in där.

Har du en familjemedlem eller kompis som ska rida? På läktaren i stora ridhuset finns det gott om plats. Sitter du med långt avstånd (minst 2 m) till andra på läktaren, så är du varmt välkommen. Läktaren i ponnyridhuset är mindre och där ryms bara 1 medföljande per ryttare.

Magasinet är väl värt ett besök. Där hittar du blommor, mat, grönsaker, choklad, keramik, hantverk, loppis och mycket mer.

Ågestas vackra natur med grusvägen som tar dig upp till sjön Orlången. Kanske vill du ta en promenad.

Våra restriktioner på Ågesta handlar om att kunna erbjuda en anläggning där våra kunder kan hålla avstånd under dessa rådande omständigheter.

För att avstånd ska kunna hållas alla tider under veckan ber vi därför er ryttare att minimera tiden i stallet. Och som vi redan kommunicerat endast ha med en medföljare. Detta gör att vi minskar antalet personer på anläggningen.
För er skötare gäller samma sak. Minimera tiden i stallet och håll er så mycket ni kan till er sköthäst. På så sätt får vi en luftig anläggning.
Fortsätt med att inte bilda folksamlingar. Tvätta händerna och var rädda om varandra genom att hålla avstånd.