Ridsportförbundet

Äntligen fick Geir Gulliksen vinna världscupen i Scandinavium. Och äntligen var Rolf-Göran Bengtsson tillbaka där han hör hemma, i omhoppning mot världseliten. Europafinalen i Longines FEI Jumping World Cup bjöd på riktig spänning in till sista ak...

Stort, svårt och tekniskt. Finalen i GHS Young Rider Cup visade sig bli en riktig utmaning för de nio startande finalryttarna. Som enda felfria ekipage kunde Erik Nordström på Mprez fira karriärens hittills största seger.

Hon gjorde det igen! Sandra Dahlin och Ichi behöll femteplatsen i lördagens världscupkür. Och danska Cathrine Dufour återställde ordningen med att kliva högst upp på prispallen.

​Efter en spännande final tog Dalby Ryttarförening hem segern i finalen av Folksam Hästkunskap Cup på Eurohorse-mässan i Göteborg. - Jag är otroligt glad och stolt, säger lagledare Cecilia Nilsson.

Stiftelsen Göteborg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare, kuskar och voltigörer. I år fick elva lyckliga motta stipendiet som delades ut under Gothenburg Horse Show lördag 22 februari.

2020 är det skottår! Håll koll på vaccinationerna nu! Revaccination ska ske inom 365 dagar, enligt TR I mom 170, i år har vi 366 dagar, vilket påverkar er som behöver utnyttja 365 +21 dagar.

ATG och Sveriges Paralympiska Kommitté öppnar nu för föreningar och organisationer att söka till ATG Drömfond Parasport, en unik satsning som ska lyfta projekt med inkludering och delaktighet i fokus.

Lillian Jansson lämnar sitt uppdrag som dressyrkommitténs ordförande.

Det har blivit ändring på tävlingsdatum i ATG Riders League 2020. Helsingborg har utgått och Åby Ridklubb tillkommit.

Föreningar som driver verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar kan söka medel från Kungaparets Bröllopsfond.

Det blev svenska segrar både i GP-hoppningen och i dressyrens kür-klass i norska Lilleström i helgen.

Under lördagen avgjordes årets upplaga av distansrittens vinterlopp, Vasaritten.

Tävlingssäsongen tar nu fart på allvar och förbundsveterinär Peter Kallings påminner om att vara vaksam på smitta. FEI manar till ökad vaksamhet om EHV-1.

Svenska Ridsportförbundet satsar på unghästutveckling 2020. Hästar i åldern 6-8 år som har meriter från fjolårets unghästfinaler bjuds in till träningstillfällen på Flyinge och Strömsholm för att få råd och stöd för framtiden.

Nya medlemsföreningar

(2020-02-12 15:41)
Vi hälsar tre nya föreningar välkomna som medlemmar i Svenska Ridsportförbundet.

E-post: ordforande@agestaridklubb.se