Ridsportförbundet

Helgtider på kansliet

(2020-04-09 11:52)
Vi önskar alla en solig påskhelg med tid för härliga utomhusaktiviteter med eller utan häst. Kansliets växel är stängd från fredag till måndag och öppnar igen tisdag den 14 april kl 09.00.

(Uppdaterad 9 april) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

Longines Global Champions Tour och Stockholm Horse Week 2020 är inställt, det meddelar arrangören på onsdagen.

15 maj är sista datum för ansökan till nästa B-tränarutbildning.

Sedan invigningen har drygt 10 000 guidningar på Hästmuseum Strömsholm gjorts via appen. Från och med idag finns appen även på engelska.

Svenska Ridsportförbundet och Svenska Islandshästförbundet fortsätter som två skilda förbund.

Ridskolan Strömsholm och Strömsholms Ridsportförening har beslutat att ändra upplägg och datum för Strömsholmsdagarna 2020 med anledning av coronavirusets spridning i Sverige.

Internationella förbundet, FEI, har kommit med världsrankningen i alla grenar fram till och med 31 mars. Nu införs också nya regler för att mildra påverkan av coronaviruset, Covid-19.

Vårt mål är att inkludera fler i ridsporten. För att hitta framgångsnycklar och sänka trösklarna till stallet söker vi dig som jobbat med inkludering i föreningen, och vill dela med dig av dina erfarenheter i en enkät.

OS invigs 23 juli 2021

(2020-03-30 12:58)
OS i Tokyo kommer att invigas den 23 juli 2021, meddelar Internationella Olympiska Kommittén. Sista tävlingsdagen blir den 8 augusti. Nya datum för Paralympics blir 23 augusti - 5 september 2021.

Jimmy Andersson, silvermedaljören från Special Olympics World Games förra våren, gjorde Årets prestation inom Special Olympics 2019.

Svenska Ridsportförbundets styrelse gjorde vid sitt möte den 2 april den fortsatta bedömningen att all tävlingsverksamhet ställs in till och med den 31 maj 2020.

CHIO Aachen i Tyskland är nästa internationella stortävling som påverkas av coronavirusets framfart. Arrangören meddelar idag att tävlingarna flyttas fram till senare i år. Nytt datum är inte klart än.

OS i Tokyo flyttas fram

(2020-03-24 13:05)
OS och Paralympics i Tokyo 2020 flyttas fram med anledning av coronaviruset Covid-19. Spelen ska genomföras senast under sommaren 2021.

Förening byter namn

(2020-03-23 08:09)
Wirsbo Ryttarförening, Västmanlands Ridsportförbund, har bytt namn till Föreningen Wirsbo Sportryttare.

E-post: ordforande@agestaridklubb.se