Vill du engagera dig i Styrelsen eller Föräldragruppen?

29 NOV 2015 11:44
Vill du också göra något bra för Ågesta? Engagera dig i Styrelsen eller Föräldragruppen. Dina krafter behövs! Och du behöver inte vara ”hästmänniska”.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2016 15:08

• ”Vi gör nåt väldigt bra för barn och ungdomarnas uppväxt.”
  • ”att bidra till barns och ungdomars fritid.”
  • ”att min kompetens uppskattas och används.”
  • ”att få vara delaktig och påverka.”
  • ”att engagera sig tillsammans med så kunniga och kloka människor.
Det här är några citat från Ågesta ridklubbs styrelse kring frågan varför man engagerar sig i klubben.
I februari är det dags för årsmöte. Varje år är det några styrelsemedlemmar som avgår och några som tillkommer. Det är viktigt för klubbens fortlevnad att vi både tar tillvara på den kompetens som finns och kontinuerligt bygger på ny. Därför vill vi gärna ha tips på personer som kan tänka sig att engagera sig i vår verksamhet.
Kanske är du den personen?
Vad innebär det då att sitta i Styrelsen eller vara med i Föräldragruppen?
Och hur mycket tid tar det?
Styrelsen består av åtta ordinarie ledamöter och fyra suppleanter (som också deltar i alla möten, och verkar som övriga). Styrelsen har möte en gång i månaden. Saker som avhandlas är klubbens lördagsaktiviteter, tävlingar (som drivs av tävlingssektionen), hur det fungerar i stallet (fritidsledaren och Ungdomssektionen, US, är adjungerade i styrelsen), avstämningar med ridskolan (som också är adjungerad i styrelsen) frågor kring ekonomi, information, kommunpåverkan med mera.
Som styrelsemedlem ansvarar man också för en till två lördagsaktiviteter per termin.
Räkna med att styrelsearbetet tar lite tid – men du kommer att få mycket tillbaka. Styrelsearbetet ger en härlig gemenskap, du lär känna många människor, får insikt i hur det fungerar i klubben och i stallet och du gör stor nytta för Ågesta Ridklubbs verksamhet, framför allt för barn och unga.
En annan möjlighet att engagera sig är att gå med i Föräldragruppen, som ansvarar för aktiviteter som luciatåg, blåbärsdressyr och det man tillsammans hittar på.
Vill du veta mer? Kontakta valberedningen.

Annika Prine, 0709526781, This is a mailto link

Stina Vildir, 0739219921, This is a mailto link