Jessica Dahlström

Månadens Profil - Jessica Dahlström

04 MAR 2014 10:45
Stockholms Läns Ridsportförbund har valt att belysa de många engagerade personer, som finns bland distriktets klubbar och ridskolor, i Månadens Profil.
  • Skapad: 04 MAR 2014 10:45

I Månadens Profil för mars 2014 riktar vi ljuset på Jessica Dahlström.

Jessica är en av distriktets ca 350 st ryttare med funktionsnedsättning.

Jessica Dahlström 1 PS liten

Månadens profil får presentera sig själv genom att svara på ett par enkla frågor:

Ålder: 16 år

Sysselsättning (jobb/skola/annat): Går i årskurs 9.

Familj: Mamma Marica, pappa Per, lillasyster Rebecca.

Husdjur: Två fina katter vid namn Gullis och Lurvis.

Favorithäst: Svårt att säga en då vi har så himla fina skolhästar i klubben. Men två stora favoriter är Mr Bean och Knut, två helt olika personligheter.

Ridklubb: Ågesta Ridklubb.

Rider du? Om ja, var och hur ofta? Rider på Ågesta varje lördag, sedan blir det ibland att jag följer med till min kompis häst och rider.

Intressen förutom ridning: Vänner spenderar jag gärna mycket tid tillsammans med.

Dold talang: -

Berätta om ditt ridintresse! När började det och vem var det som inspirerade dig till att börja rida? Det började när jag var 8 år då en kompis sa att jag borde prova, och det gjorde jag.

Hur har ditt ridintresse utvecklats genom åren? Det började mest med att jag bara ville testa att rida. Men jag har med hjälp av världens bästa ridlärare kommit en bra bit på vägen. Hon såg att jag faktiskt kunde utvecklas om jag kämpade. Så när jag insåg att det faktiskt var väldigt roligt att börja rida "på riktigt", ville jag fortsätta.

Vilken målsättning har du på kort och lång sikt med din ridning? Svårt att säga något specifikt på kort sikt, då jag bara vill fortsätta utvecklas. Men långsiktigt skulle det vara väldigt roligt att få vara med i lokala tävlingen vi har på Ågesta. Det är en lång bit kvar, men det vore så himla roligt!

Vem tränar du helst för och varför? Som jag sa förut så har Ågesta väldigt duktiga ridlärare. Sedan har vi i handikapp-gruppen oftast en ledare, som hjälper oss med det vi inte kan. Det är tjejer som rider på Ågesta själva, väldigt duktiga. Där har jag sedan 2011 fått hjälp av duktiga Sophia, en riktig ängel! Hon är så himla engagerad, allt för att hjälpa mig. Utan henne hade jag absolut inte varit där jag är idag.

Vad utmärker en bra tränare för dig? En bra tränare för mig är en som ser till mina behov och förutsättningar. Tränaren ska ge mig motivation till att prova nya saker, för att se om det går eller inte. Sedan gillar jag tränare som pushar lite till, när motivationen tagit slut.

Har du något favoritminne från hästar/ridning som du kan dela med dig av? Har många bra minnen från Ågesta, men en av de bästa var en lektion på Mr Bean. Hade aldrig gillat honom så mycket innan, men den lektionen kommer jag aldrig att glömma. Han var superfin, vi behövde inte hjälp med något alls under ridningen. Eftersom jag är förlamad i benen så brukar jag inte kunna göra skänkelvikningar, men då fixade vi det!

Klicka här om ni vill läsa artiklen på Stockholms Läns Ridsportförbunds hemsida.

Skribent: Madeleine Fernandez Sigg