Foto: Annika Prine Amelie och Biztro

Från liten till stor

06 OKT 2013 11:18
Igår (lördags) när jag var i stallet funderade jag över hur många lördagar jag har spenderat på Ågesta. Sköna härliga lördagar som jag fortfarande njuter av, kanske framförallt för att det numera bara är varannan lördag… J
  • Skapad: 06 OKT 2013 11:18

Vad lycklig jag var när jag hittade Ågesta. Och Stockholms handikappridklubb.

Äntligen kunde Amelie få börja rida. Amelie som är utvecklingsstörd och har ett komplicerat hjärtfel behöver lite extra stöd när hon rider. På lördagar rider ryttare med funktionsnedsättningar, vilket är jättekul, för då finns det folk i stallet, stalltjejer som kan hjälpa till och man blir en del av Ågesta.

Det är väl sådär en tolv år sedan vi satte foten på Ågesta för första gången. Amelies lillasyster Laura ville också börja rida, men det fanns ”nog” ingen plats i hästisgrupperna den terminen. Men det var brist på hästisledare, och som gammal hästtjej erbjöd jag mig att vara hästisledare mot att Laura fick en plats. Hur kul som helst, jag var nog den äldsta hästisledaren någonsin!

Ett par år senare fick även jag en ridplats. Från att ha ridit vilda hästar på Stockholms ridhus (där de övade flyktbeteende i ridhuset, eftersom de aldrig gick ute) till Ågestas välutbildade och snälla hästar var det verkligen skillnad…

Under en period när Laura var skötare och red två gånger i veckan och jag red en, och Amelie red en (och ingen var på samma dag) var jag i princip i stallet varje dag. Idag är mina barn, mer eller mindre, vuxna… Amelie rider nu varannan lördag och jag och Laura rider i samma grupp på torsdagar!

När jag kom hem från stallet igår letade jag reda på en gammal bild på Amelie, i det gamla stallet men ponnyn kanske ni känner igen?

Annika Prine

Hästmamma, ryttare, hjälper till i klubbens informationsgrupp

amelie

Amelie idag