Funktionärssystem

Vi behöver alltid intresserade funktionärer som vill hjälpa till på våra lokala/regionala tävlingar. Alla kan hjälpa till på tävlingar och man behöver inte vara hästvan, men intresserad av tävling och möten med nya människor!

Tävlingarna ger klubben inkomster så att vi kan köpa in nytt material, exempelvis hinder, låneschabrak och mycket annat.

Under tävlingssektionen 2013/2014 prövar vi ett nytt funktionärspoängsystem:

-Funktionärspärm finns i sekreteriatet på tävling(annars i styrelserummet).

-Gäller från 1 januari 2013- 31 december 2013.
- 1 halvdag obligatorisk(ska registreras i pärmen), därutöver poäng.
- 1 poäng = halvdag
- 3 poäng =heldag
- 3 poäng =viktiga poster, t.ex tävlingsledare.
- 1 poäng = lagledare i allsvenska matcher( 1 per tävlingsdag)
- ½ poäng = anordnade städ/fixardagar, t.ex hindermålning, Terrängbaneupprustningm.m.( ej poäng vid iordningställande av terrängbanan till km fälttävlan, terrängträningar, obligatorisk för att delta)
- poäng delas ut i checkar på årsmötet 2014.
- poäng(checkarna) kan användas till klubbkläder, anmälningsavgifter lördagsaktivitet,anmälningsavgifter tävlingar, cafeet, licenser, medlemsavgifter, träningsbidrag.

Lämna inkvitton & checkar( poäng) till klubbens kassör senast 31 december 2014. Poäng från 2013används 2014.
- 1 poäng = 40 kr

Exempel: Lisa hjälper till på ponnyhoppning mars, hästdressyr mars(heldag), ponnydressyrmaj, hästdressyr juni och hästhoppning i oktber = 6 poäng
Poängen ska finnas registrerade i funktionärspärmen. Man skriver upp sig själv( inte åtkompisen etc..).

2013/2014 får vara ett prövoår med funktionärspoäng, så får vi utvärdera resultatet efter det. VÄLKOMNA ALLA NYA OCH GAMLA FUNKTIONÄRER!!

Här kommer en liten förklaring till vilka funktionärer det behövs för att anordnaen tävling:

-Tävlingsledare: Ansvarar för tävlingen, gör propositon, startlistor m.m.
-Funktionärsmatansvarig: Fixar fika/mat/mackor till hungriga funktionärer.
-Parkeringsvakter: Dom som möter våra tävlande först, visartransportparkering, publikparkering, visar väg till tävlingsplats, sekreteriat.
-Säkerhetsansvarig: Sätter upp skyltar, avspärrningar, samarbetar mkt medöverdomaren på tävlingsdagen.
-Banpersonal: Tidtagare, flaggare, sätta upp rivna hinder m.m
-Framridning: Se till att rätt ekipage är på framridningen och att det inte är förmånga där.
-Protokollhämtare: Hämta protokoll från domare till sekreteriatet.
-Sekreteriat: Titta på vaccinationsintyg, ändra startlistor, ta fram resultatlistor
-Skrivare: Skriva protokoll åt domaren.
-Prisbordsansvarig: Se till att priser, rosetter finns på plats vid prisutdelning
-Speaker: Presentera o välkomna in på banan, berätta lite om varje ekipagesom kommer in. Klubb, hästens ålder, härstamning, ägare m.m.

Vill du bli funktionär anmäl ditt intresse till This is a mailto link

Uppdaterad: 2013-03-11 18:58
Skribent: Annika Prine