Föräldragruppen

Föräldragruppen, som består av föräldrar till barn som rider på Ågesta, ansvarar för olika typer av aktiveter i syfte att det ska finnas något som passar alla, t.ex. julgransplundring med ponnyridning, pyssel och lekar för de mindre barnen samt blåbärsdressyrblåbärshoppning och handy horse, där tävlingsovana får möjlighet att rida program och bana under lättsamma former.

Under året har fyra personer tillkommit och tre personer avgått i föräldragruppen (samt två personer varit med under en kortare period) och i slutet av året bestod gruppen av åtta aktiva medlemmar. Gruppen har haft möten cirka en gång per månad och har haft en representant med på ett flertal styrelsemöten. Gruppen har ett nära samarbete med fritidsledaren och US, vilket är en förutsättning för att skapa bra och utvecklande aktiviteter för barnen och ungdomarna i ridklubben.

Föräldragruppen har under 2017 genomfört julgransplundring, handy horse, blåbärsdressyr, blåbärshoppning och klädbytardag samt bidragit till delar av luciafirandet. Det anordnades även en skötardag på Rastaborgs ponnystall på Ekerö, som alla skötare på Ågesta var inbjudna till. Det blev en mycket lyckad dag där runt 40 skötare, några medföljande föräldrar, fritidsledare Linn, deltagare från US samt föräldragruppen fick prova på ponnytrav. Inför Luciafirandet på Ågesta anordnades pepparkaksfix där barnen pyntade många fina hästpepparkakor som sedan såldes under luciashowen, där vi också sålde lotter med sponsrade priser. Alla intäkter som föräldragruppen får in går tillbaka till barnen.

Här når du föräldragruppen: This is a mailto link

Föräldrargruppen består utav: Martin Mathiasen, Camilla Kallenbäck, Marie Svensson, Ellinor Fredriksson Rundlöf, Antonia Pavlu och Therese Alvarsson.

famdag08 004

Uppdaterad: 07 JUL 2018 11:26 Skribent: Anneli Ohlsen