Föräldragruppen

Föräldragruppen liksom styrelsen och ungdomssektionens styrelse fyller en viktig funktion genom att vi tillsammans ansvarar för klubbens tävlingar och aktiviteter för både unga och seniora ryttare. Styrelsen och US ansvarar blanda annat för klubbens tävlingar och föräldragruppen styr upp övriga aktiviteter som riktar sig till våra unga ryttare.

Vi jobbar ideellt och i nära samarbete med ridskolans fritidsledare.
Gemensamt för oss i föräldragruppen är att vi alla har barn som vistas mycket i stallet, vilket i sin tur innebär att vi själva spenderar mycket tid i stallet. Under terminerna ordnar vi bland annat blåbärsdressyr, tomtehoppning och julgransplundring. I samband med luciashowen säljer vi lotter och glögg och de speciella pepparkakshästarna som barnen garnerat veckorna innan jul. På Ågestas årliga familjedag har vi klädloppis med fokus på ridkläder och utrustning. Alla intäkter vi får in genom försäljning går tillbaka till barnen.

Målet är att minst en gång om året ordna en aktivitet till skötarna, en skötardag. Tidigare har vi bland annat gjort studiebesök inom andra hästverksamheter, till exempel på Täby galopp och hos andra stall.

Vi behöver alltid förstärkning! Alla kunskaper är värdefulla och alla kan engagera sig oavsett tidigare hästkunskap. Ju fler aktiva vi är, desto fler aktiviteter kan vi ordna för våra barn!

Här når du föräldragruppen: This is a mailto link

famdag08 004

Uppdaterad: 2016-11-23 13:46