Ny på Ågesta - hur funkar det?

När man är ny medlem i klubben och kanske precis har börjat rida på ridskolan, eller man är förälder till en ny liten ryttare, brukar man ha en del frågor eller funderingar kring hur det egentligen fungerar i stallet.

Det kan vara förvirrande att komma in på stalltorget (som samlingsplatsen kallas innan man går in i häst eller ponnystallet) och där råder full aktivitet, och alla verkar veta precis vad som är vad, vem som är vem och vem som gör vad. Det är inte alltid heller så lätt att förstå skillnaden mellan klubb och ridskola, och det är så det ska vara, vi är ett Ågesta. Kort så drivs Ågesta gård av familjen von Krusenstierna och ridklubben av oss medlemmar, lektionsridningen utförs av ridskolan på uppdrag av klubben, och vi medlemmar/ klubben arbetar med övriga aktiviteter.

På stallkontoret som finns precis till höger när man kommer in håller ridskolans personal till, om de inte är ute i stallet, eller håller lektion. Ridklubben har också en fritidsledare som hjälper och är ett stöd till ungdomarna.

Många som vistas i stallet nästan varje dag är skötare. Det innebär att man har en "egen" sköthäst som man pysslar om. Många väljer att bli skötare när man kanske har ridit ett år eller två, när man är så stor så att man kan vara själv i stallet utan mamma eller pappa. Det är roligt, och man träffar många kompisar i stallet när man är skötare. Även om man inte är skötare är det mysigt att vistas i stallet och alla är välkomna.

I klubbstugan, Klubbis,  som ligger i bortre ändan av stora ridhuset finns möjligheter att värma mat, byta om, duscha, sitta och läsa, pyssa och mycket mer. Alla är välkomna till klubbstugan.

Lördagsaktiviter ordnas av klubben, det är alltid någon från styrelsen eller föräldraföreningen som har ansvar för aktiviteten, men sen hjälper alla deltagare eller föräldrar till som funktionärer. Information om aktiviteterna hittar man här på hemsidans kalender, i klubbens hörna på stalltorget, eller i klubbens tidning som kommer ut två gånger om året. Aktiviteterna är blandade och på olika nivåer, det är allt från klubbmästerskap till blåbärsdressyr för de yngsta.

Det finns olika sätt att engagera sig i klubben. Föräldragruppen, styrelsen, tävlingssektionen. Om du vill veta mer om klubbens arbete hör av dig till This is a mailto link

Uppdaterad: 2016-06-07 19:52
Skribent: Annika Prine