Engagera dig i klubben

Dina krafter behövs! Och du behöver inte vara ”hästmänniska”.

Engagera dig i Styrelsen, tävlingssektionen eller Föräldragruppen.

• ”Vi gör nåt väldigt bra för barn och ungdomarnas uppväxt.”
  • ”att bidra till barns och ungdomars fritid.”
  • ”att min kompetens uppskattas och används.”
  • ”att få vara delaktig och påverka.”
  • ”att engagera sig tillsammans med så kunniga och kloka människor.
Det här är några citat från Ågesta ridklubbs styrelse kring frågan varför man engagerar sig i klubben.
Varje år är det några styrelsemedlemmar som avgår och några som tillkommer. Det är viktigt för klubbens fortlevnad att vi både tar tillvara på den kompetens som finns och kontinuerligt bygger på ny. Därför vill vi gärna ha tips på personer som kan tänka sig att engagera sig i vår verksamhet.
Kanske är du den personen?
IMG_2005
Hur mycket tid tar det att engagera sig?
Styrelsen består av åtta ordinarie ledamöter och fyra suppleanter (suppleanter deltar i alla möten, och verkar som övriga). Styrelsen har möte en gång i månaden. Saker som avhandlas är klubbens lördagsaktiviteter, tävlingar (som drivs av tävlingssektionen), hur det fungerar i stallet (fritidsledaren och Ungdomssektionen, US, är adjungerade i styrelsen), avstämningar med ridskolan (som också är adjungerad i styrelsen) frågor kring ekonomi, information, kommunpåverkan med mera.
Som styrelsemedlem ansvarar man också för en till två lördagsaktiviteter per termin.
Räkna med att styrelsearbetet tar lite tid – men du kommer att få mycket tillbaka. Styrelsearbetet ger en härlig gemenskap, du lär känna många människor, får insikt i hur det fungerar i klubben och i stallet och du gör stor nytta för Ågesta Ridklubbs verksamhet, framför allt för barn och unga.
En annan möjlighet att engagera sig är att gå med i Föräldragruppen, som ansvarar för aktiviteter som luciatåg, blåbärsdressyr, klädbytardag och annat man tillsammans hittar på.
För dig som gillar tävlingar behövs det alltid krafter som kan hjälpa till i tävlingssektionen.
Vill du veta mer? Kontakta oss i valberedningen så kan vi berätta mer, och hitta ett sätt som passar dig att engagera dig på.

Annika Prine, 0709526781, This is a mailto link

Johanna Rudin, 0736653018, This is a mailto link