äntligen

Välkommen till Ågesta Ridklubb!

Ågesta Ridklubb är en ideell förening och Stockholms läns näst största ridklubb med omkring 1000 medlemmar. Klubben är ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Klubben bedriver och ansvarar för olika aktiviteter som köps av Ågesta Ridskola: ridlektioner, Hästis, teorilektioner för ponnyryttarna och Lördagsaktiviteter. Klubben initierar och bekostar även utbildningar, till exempel ungdomsledarutbildning, märkes- och stildomare, fortbildning för styrelsemedlemmar.

Ågesta Ridklubb har en olycksfallsförsäkring som gäller för samtliga medlemmar under vistelse på ridskoleanläggningen.

Styrelsen arbetar ideellt
Vi som är aktiva i klubbens styrelse arbetar helt ideellt, alltså utan ekonomisk ersättning. Styrelsemedlemmarna utför en hel del praktiskt arbete, tillsammans med andra engagerade medlemmar. Vi arbetar också strategiskt med idéer och tankar för att utveckla och förbättra ridklubbens verksamhet.

Ågesta Ridklubbs värdegrund
Det här är vår värdegrund:

• Allas rätt att vara med
    Utifrån sina förutsättningar
  • Vi är hjälpsamma och visar respekt
    För människan, djuren och tingen
  • Säkerhet och trygghet
    Ingen ska behöva vara rädd

Ågesta ridklubbs vision
”Möjligheternas ridklubb”

Vår vision är att vara en klubb där det finns något som passar alla medlemmar och där alla känner sig inkluderade och välkomna att delta.

Om människan, djuren och tingen
Att vistas i ett stall kräver omtanke, respekt och ansvar. Hästarna är kompromisslösa när det gäller detta. Det formar ansvarstagande individer, som visar respekt och omtanke om varandra och om hästarna. Detta skapar en fin kamratskap och anda i klubben bland både barn, ungdomar och vuxna.

Att vara medlem i Ågesta Ridklubb handlar också om utveckling. Att utvecklas som självständig människa men även som en individ i ett större sammanhang, där hästarnas och ibland även kamraternas behov står i första rummet.

Ågesta Ridklubb strävar efter att det ska finnas en plats för alla – liten som stor, ung som gammal, funktionsnedsatt som ”normalfungerande”.

Klubben tror på varje individs möjlighet att utvecklas och växa i ett större sammanhang. Vi har många vuxna som föregår med gott exempel, och framför allt ser vi våra barn och ungdomar utvecklas till just omtänksamma, respektfulla och ansvarsfullla individer.

Detta är vi stolta över och vill värna om!

Uppdaterad: 2016-06-07 19:52
Skribent: Annika Prine